®Registrerat varumärke

  • English
  • Agilt Ledarskap
  • Vårt synsätt
  • Våra byggstenar
  • Produkter
  • Tjänster
  • Om
  • Agil ledarskapsutveckling – artiklar

    Agilt ledarskap – Artikel i VD-tidningen

    2021-03-08

    Agilt ledarskap – Artikel i VD-tidningen Om du vill bli mer ”agil” som ledare gäller det att du utvecklar dina mänskliga förmågor. I boken ”Ta ledarskapet till nästa nivå” har vi sökt beskriva viktiga utgångspunkter för en sådan utveckling och vad den faktiskt kan innebära för dig som person och ledare. Vi menar att grunden […]

    Är det värt det?

    2019-01-08

    Chefer sliter ofta hårt och behöver trots det många gånger konstatera att de krav som ställs på ledarskapet känns omöjliga att leva upp till. Jag har stor förståelse för den reaktionen.

    Ledarskapspolicys brukar måla upp en omfattande kravbild som man gärna vill sträva mot men ibland syns en hel avgrund mellan policyn och en vardag präglad av ryckighet och ständiga brandkårsutryckningar.

    Immunity to change!

    2018-09-28

    Vissa personliga utvecklingsmål är väldigt svåra att nå därför att det finns ett inre omedvetet motstånd.
    För att lyckas med den typen av förändring räcker det inte med att göra mer av samma sak, utan här behöver man ett helt annat sätt att tänka.
    Ett verktyg för att identifiera motståndet och komma vidare är ”Immunity to change”.
    Vi ger en kort introduktion här.

    ​Kraften i det samlade ledarskapet

    2018-08-18

    En organisation kan inte prestera på högre nivå än vad dess ledare gemensamt kan åstadkomma.
    Och trots att de flesta verksamheter har många hårt arbetande, engagerade, intelligenta och kunniga chefer så kan ledarskapet ur ett helhetsperspektiv faktiskt utgöra en negativ faktor i förhållande till nödvändig utveckling av verksamheten.

    Komplicerade eller komplexa beslut?

    2018-05-31

    Innan du fattar ett beslut fundera på vilken typ av beslut det är som du skall ta. Det är olika angreppssätt. Att hantera ett komplicerat beslut som ett enkelt beslut blir inte bra, inte heller att hantera ett komplext beslut som ett komplicerat beslut.

    ​Ledares utveckling planar ut…

    2018-04-02

    Ju längre vi studerar och arbetar med organisationsutveckling desto tydligare blir det hur mycket ledarskapet faktiskt påverkar verksamhetens resultat. Det går inte att komma runt att den kvalitet med vilken en person utövar sitt ledarskap ofta är den mest avgörande faktorn för både samarbetsklimat och produktivitet.

    ”Individuell organisationsutveckling” i sex distinkta steg!

    2018-02-18

    Från och med i år erbjuder vi ett sätt för den som är erfaren som chef att få stöd i att utveckla ett ännu mer effektivt ledarskap. Vi vänder oss till dig som leder en ledningsgrupp, utvecklingsprojekt eller motsvarande.

    ​Vi tar vår hemsida till nästa nivå

    2017-11-26

    Under hösten har vi arbetat med att utveckla vår verksamhet och vårt erbjudande. På vår nya hemsida har vi sökt tydliggöra vårt grundläggande synsätt på ledarskap och organisationsutveckling. Vi har också beskrivit vårt arbetsområde, viktiga byggstenar i arbetet och våra nya produkter.

    Går det att träna sig till klokskap?

    2017-07-05

    När vi inte helt kan se, höra eller på annat sätt uppfatta vad som händer i en situation innebär det ofta att vi agerar på symtomen snarare än de underliggande problemen. En verksamhet som har en begränsad bild av vad som pågår i deras interna och externa verklighet har svårt att bli framgångsrik.

    Förhandla inte med frontalloben avstängd!

    2017-04-12

    Se varför du inte ska förhandla med frontalloben avstängd och vad som händer i hjärnan när vi blir stressade på https://youtu.be/rRN4BJIv4nA

    Tänd ett ljus i hjärnan, fysiken bakom insikt

    2016-12-22

    Skall vi komma till nya insikter räcker det inte mad att fokusera, vi behöver också kunna slappna av.

    ​Kulturell entropi och värderingar

    2016-09-16

    Graden av kulturell entropi i en organisation hänger samman med hur människor upplever företagets kultur. Den är kopplad till gapet mellan uttalade företagsvärderingar och ledningens agerande. Kulturell entropi kan mätas och ge en indikation på hur organisationen mår och vad som behöver göras för att förbättra läget och öka förtroendet.

    Sänk tempot och öka den intellektuella hastigheten.

    2016-07-01

    Prefrontalcortex är den främre del av hjärnan som du använder när du planerar och hanterar komplexa kognitiva processer.

    PFC fungerar som bäst när balansen av olika hormoner är optimal. Med rätt balans kan du fokusera på dina mål, för mycket och du blir stressad och PFC stänger ned vilket påverkar din förmåga att fatta kvalitativa beslut.

    Genom att ta det lugnare kan du få mera uträttat.

    Perspektivskapande coachning

    2016-05-26

    Perspektivskapande coachning Seminarium 23 augusti, 2016 Co-creative Organizations i samarbete med Intelligent Mindsets Inledning Helheten är mer än summan av delarna. Genom att som coach arbeta från flera olika synsätt, som inbördes förstärker varandra, kan du ännu effektivare stödja din klient att få nya och fördjupade perspektiv. Under den här dagen arbetar vi tillsammans med […]

    ​Att utveckla organisationer, del 2 – Under ytan

    2016-04-17

    Det som ofta är svårast när man arbetar med organisationsutveckling är att hantera de processer som inte riktigt går att ta på men som i hög grad påverkar organisationens förmåga att åstadkomma resultat. Det kan handla om intressekonflikter, olika värderingar, personliga konflikter och attityder.

    Developing Organizations, Part 2 – Below the surface

    2016-04-17

    Very often the toughest tasks when developing an organization lies in handling intangibles like conflicting interests, different values, personal conflicts, and attitudes. These are situations characterized of substantial social challenge. They evoke emotional reactions and behaviors that are often intimidating to people and therefore difficult to handle in a good way.

    Betydelsen av ett välkomnande klimat.

    2016-02-25

    Om medarbetarna upplever sig exkluderade eller inkluderade på arbetsplatsen påverkar både välbefinnandet och den intellektuella produktiviteten.

    Developing Organizations, part 1 – The Power of Consciousness

    2016-01-31

    ​Quality in decision-making

    Human behavior, quality in decision-making and leadership are closely connected to the way we look at the world. A person´s subjective experience of reality will guide what he or she considers to be the best way of running the business and develop the organisation.

    ​Att utveckla organisationer, del 1 – Medvetandets kraft

    2016-01-31

    Vad styr vårt egentligen vårt beslutsfattande

    Mänskligt beteende, ledarskap och beslutsfattande hänger intimt samman med hur vi ser på världen. En persons subjektiva upplevelse av verkligheten styr vad han eller hon anser vara det bästa sättet att leda verksamheten och utveckla organisationen.

    Effektiv motivation

    2015-11-27

    Genom att också fokusera på hur du kan bidra till att skapa bra förutsättningar för inre motivation kan du på ett effektivt sätt öka engagemanget bland dina medarbetare. Yttre motivation är som regel dyr och inte särskilt effektiv medan inre motivation är både kraftfull och billig. Medarbetare som har en hög inre motivation inte bara mår bättre utan de är också mera produktiva på flera plan.

    Effective motivation

    2015-11-27

    By focusing on creating better conditions for intrinsic motivation it is possible to increase staff commitment in a cost-effective way. Employees with high intrinsic motivation are both healthier and more productive. Extrinsic motivation on the other hand is often expensive and less effective.

    How to increase organizational brainpower

    2015-09-27

    ​Do you sometimes ponder on the characteristics of your organizational culture?

    In this newsletter we would like to share some of our reflections on the importance of developing the kind of culture necessary for nurturing a high level of intellectual exchange between people.

    ​Öka organisationens intellektuella och psykologiska kapacitet

    2015-09-27

    Funderar du ibland över vad som präglar kulturen i din organisation och vad som egentligen skulle behöva utvecklas?

    I det här månadsbrevet vill vi resonera kring betydelsen av och möjligheterna att utveckla en organisationskultur där det intellektuella samarbetet och den organisatoriska IQ:n kan öka med tiden

    Vertikal ledarutveckling, en förutsättning för att klara morgondagens komplexa utmaningar.

    2015-09-02

    Traditionell utbildning av ledare räcker inte för morgondagens krav. För att kunna hantera ökad komplexitet krävs det nytänkande och vertikal ledarutveckling.

    Research clarifies the crucial importance of vertical leadership development

    2015-08-21

    A growing body of research on vertical development clarifies its importance for leadership. Vertical development means moving through stages of increasing intellectual, psychological and emotional capacity. The potential of, and the methodology for supporting people in this process is still essentially unknown in many organizations.

    Forskning visar allt tydligare på den avgörande betydelsen av vertikal ledarutveckling

    2015-08-21

    En växande mängd forskning pekar tydligt på betydelsen av så kallad vertikal ledarutveckling. En sådan utveckling innebär en gradvis ökning av den intellektuella, psykologiska och emotionella förmågan. Vad vertikal utveckling egentligen handlar om och vad den kan betyda i arbetslivet är fortfarande ett obearbetat område inom de flesta organisationer.

    Den eftertraktade feedbacken

    2015-06-12

    Känslan av att vara värdefull är central för att må bra och därför något som vi människor söker genom livet. Och det är framför allt genom andra som vi får den feedback vi behöver för att avgöra om vi upplevs tillföra värde i det sammanhang vi befinner oss i. För att vara motiverade behöver vi känna oss uppskattade och respekterade både för den vi är som person och för det vi kan prestera.

    Förbered dina förhandlingar på ett strukturerat sätt!

    2015-05-09

    ”Om det bara är ett budskap som du skall ta med dig från den här boken så är det att avsätta tillräckligt med tid för förberedelse.” Ur ”Ledande förhandlingsteknik och värdeskapande förhandlingsattityd”.

    Det gäller också att kunna förbereda sig på ett strukturerat sätt. Därför bifogar vi en förberedelsemall som vi hoppas att du kan ha nytta av.

    Framgångsrik förhandling är till 20 procent teknik och till 80 procent attityd.

    2015-04-10

    Förhandlingsattityden är viktigare är förhandlingstekniken. Det påstår Ulf Giege författare till boken ”Ledande förhandlingsteknik och värdeskapande förhandlingsattityd”.

    Annika Bramsen och Ulf Giege skapar Co-creative Organizations

    2015-03-13

    Efter att ha jobbat ihop i 10 år har vi nu skapat Co-creative Organizations som en plattform för vårt synsätt och vårt arbete.
    Genom vårt nyhetsbrev vill vi gärna dela med oss av våra tankar och erfarenheter och av nyheter inom området.
    Vi hoppas ni vill följa oss och vi tar gärna emot reflektioner, erfarenheter och synpunkter från er.

    Annika Bramsen och Ulf Giege

    https://ccorgs.se/artiklar/

     

    • Agilt Ledarskap
    • Vårt synsätt
    • Våra byggstenar
    • Produkter
      • Ta din organisation till nästa nivå
      • Leadership Circle
    • Tjänster
    • Om
      • Publikationer
    • Agil ledarskapsutveckling – artiklar